1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Een klassieker en vooral geliefd bij de kinderen: Spaghetti Bolognese. Ik maak de saus graag in de slowcooker. Als ik dan ’s avonds thuis kom bak ik alleen even snel het gehakt en kook de spaghetti. In 15 minuten een maaltijd op tafel.


Bolognese saus in de slowcooker

  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 35 gram tomatenpuree
  • 6 grote en rijpe tomaten
  • 1/2 winterwortel
  • 250 ml water
  • 1/2 blokje rundvleesbouillon
  • Kruiden: oregano, salie, tijm, gedroogde chilipeper, zwarte peper

Bereiding

Ik heb een keramische pan die ook op het gas kan. Dus ik bak eerst de knoflook, ui en paprika aan om de smaak los te krijgen. Daarna voeg ik de tomatenpuree toe. Door dit even te roerbakken verminderd de zurige smaak. Vervolgens voeg ik de in stukken gesneden tomaten en winterwortel toe. Zet de pan in de slowcooker en voeg de overige ingrediënten toe. Laat de saus in 4 uur op de laagste stand vol van smaak worden.

Ik zet een timer op mijn slowcooker zodat de saus klaar is als ik uit mijn werk kom. Met de staafmixer maak ik er een gladde saus van. Even snel het gehakt rul bakken met wat zout en peper en aan de saus toevoegen. Ondertussen kook ik de spaghetti beetgaar. Binnen 15 minuten een lekkere en toch gezonde maaltijd op tafel. Enjoy!