pulled-pork-zelf-maken
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Zin om iets lekker te koken ontstaat spontaan, dat is niet iets wat je altijd kunt plannen. Nog even snel naar de supermarkt vind ik geen probleem, maar op jacht naar ingewikkelde ingrediënten heb ik meestal geen zin in. Ik verander recepten dan ook bijna altijd. Zoals dit pulled pork recept. Ik weet niet of u weet hoe u aan procureur in de supermarkt komt? Ik heb het daar nog nooit gezien. Daarom deze variant met hamlappen. En ik kan u vertellen, dat is zeker net zo lekker! Het gaat immers om het malse vlees dat uit elkaar valt gecombineerd met de smaak van gerookte paprika.

Voor een grote grote pot pulled pork uit de slowcooker heb je onderstaande ingrediënten nodig. Hamlappen zijn een wat ‘droger’ type vlees. Voor iets vetter vlees kun je ook schouderkarbonade gebruiken (bot eraf snijden). Beoordeel zelf maar wat je het lekkerst vindt.

Ingrediënten

  • 1.300 gram hamlappen
  • 1 rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 volle theelepels gerookte paprikapoeder (Pimenton)
  • 1 theelepel grove zwarte peper (of Lemon Pepper van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel gedroogde chilipeper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 250 ml appelsap (laatst heb ik gewoon frisse fruitdrank sinaasappel citroen gebruikt, toen heb ik geen citroensap meer toegevoegd)
  • Scheut azijn of citroensap
  • Scheut ketjap
  • Zout

Bereiding recept

Bestrooi de hamlappen met zout. Bak ze even kort aan in de pan. Leg de hamlappen in de slowcooker.

Bak in het achtergebleven vet of olie de zeer fijn gesneden ui en knoflook aan. Zet het vuur laag en voeg alle overige ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat even pruttelen. Proef of de saus de gerookte smaak heeft van de paprika poeder, het zoetje van de appelstroop en de zure ondertoon van de azijn of citroen. De saus moet ook voldoende op smaak gebracht zijn met zout. Is de saus naar je zin? Schenk deze dan boven op de hamlappen.

De hamlappen hoeven net niet helemaal onder het vocht te liggen, er komt nog voldoende sap uit het vlees lopen. Draai de hamlappen wel af en toe om, anders drogen de bovenste stukken uit. Zet de slowcooker op 6 uur op de laagste stand.

Haal na 6 uur de hamlappen uit de slowcooker en trek het vlees met een vork uit elkaar. Doe het vlees weer bij de saus en laat de smaak van de saus nog 15 minuten in het vlees trekken.

pulled-pork-eenvoudig-recept
Comfort food. Lekker met vrienden uit een grote schaal smikkelen!

Heerlijk op vers bruin stokbrood belegd met knapperige ijsbergsla. Enjoy!