
Ingrediënten
Curry saus
- 1 sereh stengel, diepvries of vers
- 5 limoenblaadjes
- 1 stukje gember, geschild
- 1 blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 10 ml vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1/2 bouillonblokje kip
Roerbakken
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 volle theelepel groene curry pasta
Bereiding groene curry
Maak eerst de currysaus. Breek de sereh stengel en leg deze samen met de limoenblaadjes en gember in een steelpannetje. Voeg de kokosmelk toe, het halve bouillonblokje. Breng tot net aan de kook en laat dit dan een half uurtje trekken op een laag pitje. Voeg vlak voor het toevoegen van de saus aan de kip de overige ingrediënten toe (limoensap, vissaus, palmsuiker).
Snij ondertussen de ui, knoflook en kip. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg de kip toe. Gebruik een klein beetje zout, maar dit is ook afhankelijk van het zoutgehalte van de groene curry pasta (verschillende soorten in de supermarkt te koop). Roerbak als laatste de groene curry pasta mee, ca 10 minuten zodat de kip bijna gaar is. Voeg de curry saus toe en laat het geheel pruttelen zolang je de rijst kookt. Garneer met taugé en koriander. Enjoy!

Aanbevolen recepten
Een frisse Aziatische dressing die zich laat combineren met groenten maar ook met kipreepjes of bief...
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...