stoofpot rundvlees
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Dit stoofvlees gerecht heeft een heerlijke dikke saus door de knolselderij en ontbijtkoek. De jus is te dik voor gekookte aardappelen maar smaakt weer heerlijk bij aardappelpuree (en wij eten het ook graag met rijst). Voor een middeldikke jus laat je gewoon de knolselderij en ontbijtkoek weg. Onderstaande hoeveelheid is voldoende voor 4 personen (grote eters) tot 6 personen.


Ingrediënten

  • 1,5 kilo riblappen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel tomatenpuree
  • theelepel mosterd
  • theelepel sambal
  • 1/2 eetlepel bloem
  • scheutje azijn
  • bouillonblokje rundvlees
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • Flesje blond bier (gebruikt Hertog Jan Enkel)
  • 1/2 winterpeen in plakjes
  • 3 plakken knolselderij
  • 1 plak ontbijtkoek

Bereiding stoofvlees

Laat de riblappen op kamertemperatuur komen. Snij het vlees in stukken van 2 bij 2 cm. Bak ze rondom bruin met een klein beetje zout. Leg de stukken vlees in de slowcooker.

Bak in het achtergebleven braadvocht de ui, knoflook en tomatenpuree. Voeg de bloem toe bak kort mee. Voeg beetje bij beetje het bier toe zodat een egale saus ontstaat. Voeg de rest van de ingrediënten toe (mosterd, sambal, azijn, kruidnagel, jeneverbes, laurier). Laat even kort inkoken. Schenk het mengsel bovenop het vlees en ze de slowcooker op 5 uur op de hoogste stand (zet na 1 uur op de laagste stand). Roer af en toe omdat het onder in de pot toch meestal sneller doorgaart.

Voeg op de helft van de tijd de in dobbelstenen gesneden knolselderij toe en de plakjes gesneden winterpeen. De knolselderij kookt helemaal met de saus mee en zorgt voor een lekker dikke saus. De wortel geeft een lekker zoete smaak af. Voeg 1 uur voor tijd een plak ontbijtkoek toe. Dit maakt de saus nog lekkerder!