draadjesvlees crockpot
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (8 reviews, gemiddel: 3,88 van 5)
Laden...

Stoofvlees dat niet kan mislukken!

‘A stew boiled is a stew spoiled’. Een Engels gezegde maar wel waar. Het is belangrijk bij draadjesvlees om de temperatuur net onder het kookpunt te houden. Dit kan prima in de oven maar ik vind zelf de crockpot of slowcooker nog fijner. Gegarandeerd een heerlijk stukje vlees.

Ingrediënten

  • 800 gram rundvlees (bij voorkeur riblappen)
  • Grote zoete ui of 2 rode uien
  • Rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • Flesje bruin bier
  • Overige benodigdheden: mosterd, laurierblad, kruidnagel, olie, bouillonblokje, peper, bloem.

Bereiding recept

Haal de riblappen een uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Breng op smaak met zout en smeer ze in met mosterd. Laat ze zo een uurtje rusten.

Bak de riblappen (ik snij ze altijd in handige stukken) in een pan en leg de stukken op de bodem van de slowcooker. Doe niet te veel stukken in één keer in de pan. Elk stuk moet wel de kans krijgen een beetje bruin te bakken.

Bak in het achtergebleven braadvet de in stukken gesneden ui, paprika en knoflook en tomaat. Voeg een volle eetlepel bloem toe om het vet te binden en te zorgen dat de jus straks licht gebonden is. Schenk het flesje bruin bier erbij en voeg overige ingredïenten toe (bouillonblokje, laurier, kruidnagel, peper). Laat het geheel even doorkoken. Draai het vuur uit en laat het even afkoelen zodat de kook eraf is.

Schenk het mengsel over de riblappen in de crockpot/slowcooker. Het vlees moet net onder het vocht staan. Voeg eventueel nog een beetje heet water toe zodat het vlees net onder staat. Zeg de slowcooker op de laagste stand en laat het 5 à 6 uur sudderen. Succes gegarandeerd! En dat zonder omkijken.

Met dit recept heb je een middeldikke saus (jus), dat lekker is bij gekookte aardappelen en stoofpeertjes. Een dikke saus krijg je door toevoeging van bijvoorbeeld knolselderij en ontbijtkoek. Klik hier voor een stofpotgerecht met dikke saus.