
Ingrediënten
- 900 gram kipvleugeltjes
- Kruidenmengsel Vindaloo [recept]
- 200 ml kokosmelk
- Topping: verse koriander, lente-ui
- Bijgerecht: snoeptomaatjes, witte rijs
Bereiding recept
Bereid het kruidenmengsel Vindaloo, doe deze in de slowcooker. Giet de kokosmelk erbij en laat dit vast opwarmen. Bak de kipvleugeltjes kort aan in een koekenpan. Doe ze bij de vindaloo-saus in de slowcooker. Laat de kipvleugeltjes op de hoogste stand in 2 uur of in de laagste stand op 3 uur garen. Het is het lekkerst als het vlees van het bot valt.
Basiskruiden voor Vindaloo
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 theelepel chilipoeder of gedroogde chilipepers
- 3 theelepels komijn (djinten)
- 3 theelepels koriander (ketoembar)
- 5 kruidnagels
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel mosterdpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
- 5 theelepels suiker
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel zout
- Flink veel zwarte peper
Aanbevolen recepten
Stoofpotje kip kerrie met tomaat
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
Marokkaanse kipspiesjes
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.
Kipfilet-champignons met een twist
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus. Een oosterse twist!
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus. Een oosterse twist!