
Wist u dat u gnocchi gewoon kunt roerbakken en dat dit hartstikke lekker is? Ik heb dit ooit ontdekt en het is inmiddels één van mijn favorieten. Het is een gerecht dat je snel klaar kunt maken en dat te combineren is met allerlei restjes uit de koelkast. Ik heb dus altijd een pak verse gnocchi in de koelkast op voorraad. Het heeft niets met de Italiaans keuken te maken maar dat maakt ons niet uit. Als het maar lekker is!
Ingrediënten
- Pak verse gnocchi
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- Spekjes
- Gemengde sla
- Tomaat
- Geraspte kaas
Bereiding recept
Bak de spekjes uit en hou ze apart. Bak één ui met paprika en knoflook en hou dit apart. Maak de salade met de andere rode ui, tomaat, gemengde sla een goede olijfolie. Meng de spekjes door de sla. Verdeel de sla over twee borden en giet er wat balsamico dressing overheen.
Verhit olie in de koekepan en bak de verse gnocchi ca. 5 minuten. Voeg het paprikamengsel toe. Verhit het geheel goed en blijf een aantal minuten roerbakken. De gnocchi wordt nu zacht en krijgt ook een bruin korstje. Weten of de gnocchi gaar en zacht zijn? Proef er dan gewoon eentje, dat is de beste manier ;-). Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gnocchi over de salade. Klein beetje geraspte kaas erop en smullen maar.
