
Ingrediënten
- ca. 20 grote garnalen (gepeld)
- 2 tenen knoflook
- 1/2 bosje selderij
- 1 rode peper
- Olijfolie
- Verse peper, zout
Bereiding recept
De garnalen mogen ‘zwemmen’ in de olie want de olie is ook heerlijk om te deppen met stokbrood. Doe een flinke scheut goede olijfolie in een klein pannetje. Olie verhitten en in schijfjes gesneden knoflook toevoegen (niet te heet anders wordt de knoflook direct bitter). Garnalen toevoegen en blijven roerbakken. Selderij toevoegen en nog een minuutje omscheppen. Wat verse peper en eventueel zout.
En nu heerlijk genieten van deze pittige garnalen met een vers stokbroodje erbij.
Wil jij ook een eigen receptenboek maken?
Denk dan eens aan een online magazine. Simpel, snel en supergave voor mobiele weergave. Gratis te proberen. Je hoeft geen enkele technische kennis te hebben. Klik op onderstaande afbeelding en probeer het zelf.
Bron: Dit gerecht heb ik vaak gegeten bij restaurant De Heksenketel in Ede en is absoluut een blijver (staat op de kaart als Heksengarnalen). Ik houd persoonlijk wel van grote garnalen die nog een lekkere bite hebben.
Aanbevolen recepten
Een heerlijk romig vispotje met zalm, garnalen en talapia. Knapperig door de zeekraal, fris door de ...
Spaghetti met een subtiele smaak van basilicum en knoflook.
Een betere combinatie bestaat er niet: knoflook, garnalen, kaas en selderij. Echt comfort food!