1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 reviews, gemiddel: 3,50 van 5)
Laden...

Boterzachte hachee met zoetkruidige saus

Niks zo lekker op een winterdag als boterzachte hachee met hutspot of aardappelpuree en zoete peertjes uit de airfryer. Echt comfort food wat mij betreft. Het ideale van de slowcooker is dat je er ook geen omkijken naar hebt en het gerecht eigenlijk niet kan mislukken. 


Ingrediënten

  • Stoofvlees (rundvlees) naar keuze
  • Uien (voor 800 gram vlees neem je ca. 4 grote uien)
  • Hachee kruiden mix
  • Ketjap manis
  • Appelstroop
  • Jus-tablet
  • Bloem
  • Zout en peper

Bereiding hachee

Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Snij de uien fijn. Bak het vlees rondom bruin en voeg de uien toe. Zet het vuur iets lager zodat de uien niet te hard bakken. (Door te stoven komt de zoetige smaak van de uien beter naar boven.) Voeg alle kruiden toe, de ketjap, een flinke schep appelstroop en meng dit goed door. Schep ca. 2 eetlepels bloem bij het mengsel, 150 ml water en de jus-tablet. Blijf roeren tot er een dikke saus is ontstaan. Giet het vlees-uien mengsel over in de slowcooker. Zet deze op de laagste stand en laat het vlees in 4 uur garen tot het botermals is. Enjoy!