
Salade met geitenkaas en gnocchi
Soms ontbreekt gewoon de inspiratie om iets bijzonders op tafel te zetten. Of de energie om na het werken ook nog ‘keukenprinses’ te zijn. Maar, dan zijn er altijd gerechten te bedenken die toch zorgen voor een heerlijke afsluiting van de dag, een lach op mijn gezicht toveren én ook nog een supersnel klaar zijn.
Geitenkaassalade
Natuurlijk moet je wel van geitenkaas houden om deze salade te maken! Geitenkaas doet het altijd goed met een zoutje, zuurtje en zoetje. Dat is voor mij de basis van een goede geitenkaassalade. Kies de slasoort die jij lekker vindt. Ik hou van een gemengde salade met pittige rucola. De salade maak ik aan met een goede olijfolie en zwarte peper. Verdeel dit over het bord. Bak ondertussen de spekjes uit en gratineer de gerijpte geitenkaas onder de gril. Verdeel de (afgekoelde) spekjes over de salade en leg de gegratineerde geitenkaas erop. Sprenkel royaal een goede balsamico dressing over de salade, nog wat verse zwarte peper erover en een eetlepel vijgenchutney. Maar honing mag natuurlijk ook! Voor de wat grotere eten maak ik er dan ook gebakken gnocchi bij.
Gebakken gnocchi voor bij de geitenkaas salade
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de (kant-en-klare) gnocchi in 15 min. goudbruin en krokant. Een zeer goede smaakaanvulling op de salade is het meebakken van komijnzaadjes. Heerlijk!