1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 reviews, gemiddel: 4,50 van 5)
Laden...

Krieltjes uit de airfryer met ‘hasselback’ techniek

Hasselback schijnt voor de naam van een restaurant te staan die op deze wijze de aardappelen insneed om de smaken tot in de kern te laten doordringen. Leuke bijkomstigheid is dat dit ook nog eens heel feestelijk staat op je bord. Net weer anders dan gewone aardappelen uit de airfryer.  


    Hoe maak je hasselback aardappelen?

    Neem een hardkokende aardappel en snij deze om de 1/2 centimeter in. Snij niet helemaal door, maar zorg dat de aardappel heel blijft. Ik heb op deze foto gekozen voor krieltjes. Smelt in een pannetje wat roomboter en zet deze uit als de boter gesmolten is. Voeg er uitgeknepen knoflook aan toe en wat ‘kruidenboter kruiden‘. Bestrijk de krieltjes met de boter en zorg dat er lekker wat van die knoflookboter tussen de schijfjes komt.

    Leg de krieltjes in het bakje van airfryer (niet het mandje!) en giet de laatste knoflookboter erover heen. Flink wat grove peper en zeetzout erover en dan kunnen ze in de airfryer. Op 200 graden voor 20 minuten en ze komen er goudbruin uit. Heerlijk! Eventueel zou je ze op het bord nog af kunnen toppen met een toefje kruidenboter voor nog meer smaak beleving.

    Zo maak ik op zeer eenvoudige wijze mijn hasselback aardappelen. Feestelijk genoeg voor een kerstmenu!