
Penne met gerookte zalm en ‘uitgebakken’ aubergine
Ik denk dat ‘di mama’ zich omdraait in haar gr… Dit is zeker niet traditioneel c.q. authentiek Italiaans. Maar, wel lekker 😉 De rooksmaak van de zalm samen met de ‘uitgebakken’ aubergine geeft een hele vleesachtige smaak. Het zal je smaakpupillen verbazen!
Ingrediënten (3 personen)
- 350 gram penne (kleintjes)
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 1 gele puntpaprika
- 1 aubergine
- Verpakking gerookte zalm
- Vis bouillonblokje
- 2 grote eetlepels Philadelphia roomkaas
- Kookroom
- Italiaanse kruiden
- zout en peper
Bereiding
Uitgebakken aubergine: Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak deze aan met goede olijfolie, zout en peper. Doe de blokjes in het mandje van de airfryer. Zet de airfryer op 200 graden en rooster de aubergine in 10 minuten krokant en bruin. Let op: time dit goed, ze moeten klaar zijn als je de borden gaat opmaken om uit te serveren.
Saus met zalmsnippers: Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Snij een rode ui en de paprika in stukjes. Fruit dit aan in de olie en breng op smaak met zout en peper. Hierna kun je de pasta koken (zie onder voor de speciale instructies). Als de ui en paprika lekker gebakken zijn voeg je de roomkaas toe en een goede scheut kookroom. Laat dit smelten zodat er een romige saus ontstaat. De gerookte zalm snij je in snippers en voeg je als laatste aan de room toe.
Pasta koken in gekruid water: Doe kokend water in een pan en zet dit op het vuur. Voeg aan het kokende water de flinterdun gesneden knoflook toe, de in halve ringen gesneden ui, een volle theelepel tuinkruiden en het visbouillonblokje. Voeg de pasta toe en kook deze in 7 minuten gaar. Giet deze af en meng snel door met een goede olijfolie zodat ze niet gaan plakken. Op smaak brengen met grof zout en peper.
Schep de pasta op de borden, verdeel de zalmsaus erover en als laatste de aubergine, eventueel nog met een fijngesneden bosuitje voor de smaak en kleur. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een bijzondere combinatie van penne, paprika, aubergine en garnalen. Durf te combineren!
Een heerlijke pastasalade voor bij de barbecue. Perfect voor een zomerse dag.
Deze saus op basis van Griekse yoghurt, kappertjes en augurk is heerlijk bij een broodje met gerookt...