
Onderstaand recept is voor 2 à 3 personen.
Ingrediënten paprikasaus
- 2 grote rode puntpaprika’s
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- chilipoeder
- 2 theelepels piment
- 1 theelepel gember
- sap van 1 limoen
- staafje suiker
- peper en zout
Fruit de ui en knoflook. Voeg de in stukken gesneden tomaat en paprika toe. Laat dit ca. 1,5 uur pruttelen zodat zoveel mogelijk vocht verdampt is. Voeg de overige kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Deze saus kun je de avond van te voren maken.
Ingrediënten ovenschotel
- 300 gram penne
- 1 aubergine
- 200 gram garnalen (niet persé noodzakelijk)
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 lenteuit
Bereiding recept
Maak de paprikasaus, of als je deze de avond van te voren gemaakt heb, warm deze op. Houd de saus apart. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng de penne aan de kook.
Snijd de aubergine in stukken en wok deze in olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd apart. Bak de garnalen met zout en peper en eventueel knoflook. Voeg de aubergine en paprikasaus toe. Inmiddels is de penne gekookt, giet deze af en roer ze door de saus.
Schep de pasta in een grote ovenschaal. Verdeel een fijn gesneden lenteui over de pasta en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Kant-en-klare pasta 'opgepimpt' met geitenkaas. Soms kan lekker en snel eten zo simpel zijn!
Een heerlijke pastasalade voor bij de barbecue. Perfect voor een zomerse dag.
Pasta met zalm is zeker niet nieuw. Maar ik beloof je, dit gerecht is heel verrassend! De 'uitgebakk...