penne, paprika, garnalen, aubergine
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 4,00 van 5)
Laden...

Onderstaand recept is voor 2 à 3 personen.

Ingrediënten paprikasaus

  • 2 grote rode puntpaprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder
  • 2 theelepels piment
  • 1 theelepel gember
  • sap van 1 limoen
  • staafje suiker
  • peper en zout

Fruit de ui en knoflook. Voeg de in stukken gesneden tomaat en paprika toe. Laat dit ca. 1,5 uur pruttelen zodat zoveel mogelijk vocht verdampt is. Voeg de overige kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Deze saus kun je de avond van te voren maken.

Ingrediënten ovenschotel

  • 300 gram penne
  • 1 aubergine
  • 200 gram garnalen (niet persé noodzakelijk)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 lenteuit

Bereiding recept

Maak de paprikasaus, of als je deze de avond van te voren gemaakt heb, warm deze op. Houd de saus apart. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng de penne aan de kook.

Snijd de aubergine in stukken en wok deze in olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd apart. Bak de garnalen met zout en peper en eventueel knoflook. Voeg de aubergine en paprikasaus toe. Inmiddels is de penne gekookt, giet deze af en roer ze door de saus.

Schep de pasta in een grote ovenschaal. Verdeel een fijn gesneden lenteui over de pasta en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Enjoy!