
Niet elke Albert Heijn heeft een seafoodbar. Maar gelukkig die bij ons wel :-). Ik koop daar regelmatig een grote emmer diepvries mosselen. Altijd handig om in huis te hebben om snel een lekkere pastaschotel in elkaar te draaien
Ingrediënten
- 400 gram pasta (bijv. vlinderpasta / farfalle)
- AH diepvries mosselen
- Teen knoflook
- 1 oranje paprika
- 2 lente-uitjes
- Paar takjes selderij
- Paar eetlepels kookroom
- 8 cherry tomaatjes
- 150 gram blauwe kaas
- Kruiden: gedroogde chilipeper, salieblad, peper, zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een klein beetje olijfolie de uitgeknepen knoflook en paprika. Voeg de (ontdooide) mosselen toe en wok even op een hoog vuur. Voeg de kookroom en kruiden toe.
Ondertussen heb je ook de vlinderpasta beetgaar gekookt en afgegoten. Voeg deze bij de mosselen. Voeg ook de lente-ui en selderij toe. Roer door en doe het mengsel in een grote ovenschaal. Prak de blauwe kaas fijn met een vork en verdeel deze over de schotel. Snij de cherry tomaatjes doormidden en leg deze er boven op. Schuif de schotel ca. 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten is. Serveer met een rucola-salade. Enjoy!

Aanbevolen recepten
Een bijzondere combinatie van penne, paprika, aubergine en garnalen. Durf te combineren!
Misschien wel het meest simpele recept dat er bestaat. Maar heerlijk voor de kleine trek of als bijg...
Spaghetti met een subtiele smaak van basilicum en knoflook.