
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- Goede kwaliteit olijfolie
- 1 (grote) teen knoflook
- 1 tl gedroogde pepers
- Grof zout en peper
Bereiding Spaghetti Aglio Olio
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Schenk een flink scheut goede kwaliteit olijfolie in een wokpan. Doe hier zeker niet te zuinig mee! Verwarm de olie maar laat deze niet te heet worden. Verwarm de knoflook en gedroogde pepers gedurende een paar minuten. (Hou de olietemperatuur laag, anders gaat de knoflook verbranden en dan wordt de smaak bitter.) Breng op smaak met grof zout en peper. Meng de gekookte spaghetti met het oliemengsel. Simpel maar lekker. Enjoy!
Als bijgerecht hoeft er niets extra’s doorheen. Ik maak dit soms ook voor de kleine trek. Dan vind ik het wel zo gezellig om er iets ‘groens’ doorheen te doen zoals een bosuitje of selderij. Ook een in stukken gesneden tomaatje past hier prima bij. En natuurlijk als finishing touch wat versgemalen Parmesan.
Aanbevolen recepten
Snel op tafel, spaghetti met garnalen en knoflook. De heerlijke romige saus maak ik met Philadelphia...
Pasta met mosselen. Lekker snel klaar gerecht met diepvries mosselen van AH seafoodmeubel.
Kant-en-klare pasta 'opgepimpt' met geitenkaas. Soms kan lekker en snel eten zo simpel zijn!