
De saus is een eigen recept en een combinatie tussen Indonesische en Indiase smaken. Fris zoet en verwarmend! Recept is voldoende voor vier personen.
Ingrediënten
- 700 gram kipdijfilet
- 3 stengels limoengras
- stuk verse gember van 4cm
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1/2 thl kurkuma
- 1 thl koriander
- 1 thl venkelpoeder
- 1 eetlepel fenegriek
- 1 theelepel bruine mosterdzaadjes
- 3 limoenblaadjes
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 2 zoete aardappels
Bereiding
Maak een boemboe in de keukenmachine van de gember, knoflook, ui, sambal, kurkuma, koriander, venkel, palmsuiker, vissaus en limoensap.
Bestrooi de kipdijfilet met saus en bak deze in een braadpan aan beide zijde bruin. Haal de filet uit de pan. Bak in de boemboe in het achtergebleven braadvocht tot deze lekker begint te geuren. Voeg ook de fenegriek en mosterdzaadjes toe. Voeg de kokoksmelk toe, de limoenblaadjes en leg de citroengras aan de zijkant van de pan. Voeg nu de kipdijfilet weer toe. Laat dit op een laag vuur lekker een uurtje pruttelen. Voeg de kipdijfilet af en toe om.
Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en laat deze 15 minuutjes meekoken en kook ondertussen de rijst gaar. Opdienen met een lente-uitje en koriander. Enjoy!