
Hachee kun je niet alleen met rundvlees maken maar ook met gehakt. Naast dat gehakt een stuk vriendelijker geprijsd is, is het ook nog eens snel klaar! Mijn moeder maakte vroeger altijd hachee van gehakt en wij waren er gek op. Toen ik ergens rond mijn tienertijd bij een vriendinnetje ging eten kwam ik er pas achter dat traditionele hachee met rundvlees gemaakt werd!
Ingrediënten hachee
- 500 gram gehakt
- Hacheekruiden mix (of zie lijstje onderaan dit recept)
- 2 grote witte uien
- 4 middelgrote rode uien
- 1 teen knoflook
- 1/2 bouillonblokje rundvlees
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 laulierbladen
- Scheut worcestershiresaus
- Plak ontbijtkoek
- Stukje roomboter
- Zout
Bereiding
Bak het gehakt rul en breng op smaak met een klein beetje zout. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet zodat het meeste vet eruit is. Hou het gehakt apart.
Snij de uien en knoflook fijn. Fruit deze op een zacht vuur in de roomboter. Belangrijk, zet het vuur niet te hoog want ten eerste verbrand dan de roomboter en ten tweede moeten de uien niet te hard bakken want dan komt het zoetige aroma niet vrij. Voeg na ca. 5 minuten de kruidenmix en alle overige ingrediënten toe en voeg het gehakt erbij. Voeg zoveel kokend water toe dat het gehakt net niet helemaal onder staat. Laat 15 minuten pruttelen op een laag vuur. Voeg voor het opdienen de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Dit maakt de saus wel iets zoeter. Hou je niet van zoet of gebruik je minimaal suiker, gebruik dan een allesbinder om de uienjus te binden. Opdienen met verse peterselie. Enjoy!
Hachee kruidenmix: 1/2 theelepel koriander, 1/2 theelepel grove peper, 1/3 theelepel gember, 1/3 theelepel paprika, 1/4 theelepel foelie, mespuntje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel piment, 1/3 theelepel kardemom.
Aanbevolen recepten
Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en e...
Gevulde puntpaprika's uit de oven
Deze heerlijke hamburgertjes maak je in een handomdraai. Wat verse salsa erbij en je likt je vingers...