
Ingrediënten
- 500 gram rund of lamsgehakt
- 1/2 bakje peterselie
- 1/2 bakje koriander
- Teen knoflook
- 2 grote uien
- Cayennepeper
- Sap 1/2 limoen
- Safraan
- Boter
- Bouillon
- Potje geroosterde paprika
- Harissa pasta
Bereiding recept
Rasp 1 ui, snij een half bosje koriander en een half bosje peterselie fijn en meng dit samen met het gehakt. Beetje zout en peper toevoegen. Maak er balletjes van ongeveer 3 cm van.
In de pan: 30 gram boter, knoflook, fijn gesneden ui. Even laten sudderen. Voeg 1/2 theeleper safraanpoeder, cayennepeper, limoensap en 2 dl bouillon toe. Breng het aan de kook. Voeg alle gehaktballetjes toe en laat dit 25 minuten sudderen.
Haal de balletjes uit de pan. Maak de saus af met een schep harissa pasta, in stukken gesneden paprika en wat verse peterselie.
Heerlijk bij Marokkaanse rijst en met spinaziesalade.
Aanbevolen recepten
Tapas gehaktballetjes
Tapas gehaktballetjes met een twist uit de Marokkaanse keuken en gerookte tomatensaus.
Tapas gehaktballetjes met een twist uit de Marokkaanse keuken en gerookte tomatensaus.
Rodekoolschotel
Het blijft misschien niet zo'n mooi pakketje als lasagna bij het opscheppen, maar de smaken bij elka...
Het blijft misschien niet zo'n mooi pakketje als lasagna bij het opscheppen, maar de smaken bij elka...
Gehaktbrood Indonesisch
Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi.
Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi.