marokaanse gehaktballetjes
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Laden...

Ingrediënten

  • 500 gram rund of lamsgehakt
  • 1/2 bakje peterselie
  • 1/2 bakje koriander
  • Teen knoflook
  • 2 grote uien
  • Cayennepeper
  • Sap 1/2 limoen
  • Safraan
  • Boter
  • Bouillon
  • Potje geroosterde paprika
  • Harissa pasta

Bereiding recept

Rasp 1 ui, snij een half bosje koriander en een half bosje peterselie fijn en meng dit samen met het gehakt. Beetje zout en peper toevoegen. Maak er balletjes van ongeveer 3 cm van.

In de pan:  30 gram boter, knoflook, fijn gesneden ui. Even laten sudderen. Voeg 1/2 theeleper safraanpoeder, cayennepeper, limoensap en 2 dl bouillon toe. Breng het aan de kook. Voeg alle gehaktballetjes toe en laat dit 25 minuten sudderen. 

Haal de balletjes uit de pan. Maak de saus af met een schep harissa pasta, in stukken gesneden paprika en wat verse peterselie.

Heerlijk bij Marokkaanse rijst en met spinaziesalade.