
Rendang is een Indonesisch rundvlees gerecht en geliefd bij iedereen. Een goede rendang is natuurlijk lekker gekruid maar het vlees moet ook super mals zijn. Daarom maak ik het graag klaar in de slowcooker.
Ingrediënten
- 800 gram rundvlees (sucadelappen)
- Boemboe Rendang
- 2 sereh stengels
- Handje limoenblaadjes
- Sap van 1/2 limoen
- 2 eetlepels ketjap
- 3 kruidnagels
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram sperziebonen
- Zout
Bereiding recept
Bereid de verse boemboe. Snij het vlees in stukken en bestrooi met zout. Bak het vlees even kort aan. Breek de sereh stengels en kneus de limoenblaadjes. Leg deze onderin de slowcooker. Schep het vlees uit de pan en leg deze in de slowcooker.
Bak in de achtergebleven olie de boemboe aan tot deze lekker begint te geuren. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de saus even een paar minuten pruttelen. Giet de saus over het vlees en zet de slowcooker op de laagste stand voor extra mals vlees. Richttijd is ca. 6 uur. Voeg halverwege de tijd de sperziebonen toe.
Aanbevolen recepten
Ik ben gek op stoofvlees uit de slowcooker. Of het nu Hollands draadjesvlees is of Indonesisc...
Boontjes sajoer ken je vast wel. Hier speelt kokos een belangrijke rol. Maar soms heeft het hoofdger...
Zo maak je boterzachte hachee waar je geen omkijken naar hebt.