Hoe krijg je kip uit de oven met een krokant velletje?
Dat vond ik vroeger altijd een hele uitdaging met een slechte oven. En wie heeft er nu een draaispit in huis? Ik ken in ieder geval niemand. Toen heb ik geleerd dat je dit proces heel eenvoudig kunt helpen. Met deze tip krijg je een heerlijk krokant velletje waar je je vingers bij aflikt. Succes gegarandeerd! En vergeet voor een lekker smaakje de kip natuurlijk niet te vullen met knoflook en verse kruiden (Italiaanse kruiden zijn mijn favoriete vulling).
De tip voor een knapperig velletje
Meng olijfolie met kipkruiden. Wees niet te zuinig met kruiden én olie! Smeer de hele kip in met dit olie-kruidenmengsel. Gebruik hier voor een bakkwast, anders gaat dit niet. Zet de kip op een rooster in de oven op 180 graden en gaar deze volgens de aanwijzing op de verpakking. Simpel en onweerstaanbaar lekker. En je zult merken, deze marinade is 100 x lekkerder dan voorgemarineerde kip uit de supermarkt. En ga zelf ook experimenteren natuurlijk! Sinds ik dit ontdekt heb staat kip bij ons maandelijks op tafel.
Vul de kip met je favoriete kruiden Smeer de hele kip in met een olie-kruidenmengsel Anderhalf uur in de oven en een heerlijk krokant velletje