
Dahl is een oorspronkelijk linzengerecht uit India. Ik heb er zelf kennis meegemaakt tijdens een rondreis in Sri Lanka, een buurland van India. Daar eten ze Dahl van ontbijt tot diner! Na 3 weken vakantie kon ik geen linzen meer zien….
Ik maak Dahl niet heel vaak, maar zodra ik het proef waan ik me direct weer in Sri Lanka. Kies gerust het soort linzen dat je zelf lekker vindt. Rode linzen worden in Sri Lanka het meest gebruikt. Belangrijk is wel dat je de linzen goed laat weken van te voren, anders blijven ze te veel vocht opnemen tijdens het koken.
Ik vind deze kruidencombinatie lekker maar mijn man is niet zo’n fan van linzen. Dus ik maak het ook gerust met ui, paprika en kip.
Kruiden voor Dahl (linzencurry) uit Sri Lanka
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel fenegriek
- 3 theelepels Garam Masala kruiden (of voeg volgende kruiden los toe: kaneel, kardemon, kruidnagel, venkel en verhoog de hoeveelheid van de zaden met een 1/2 theelepel)
Bovenstaande is voor 125 linzen.
Week de linzen zoals aangegeven op de verpakking Maal de zaden fijn in een vijzel Bak een ui, knoflook, tomatenpasta en alle kruiden Voeg kokosmelk en de linzen toe Laten pruttelen tot de linzen gaar zijn