
Vindaloo is een curry gerecht uit India. Het is een vrij scherpe curry, wat mede komt door het gebruik van azijn. Onderstaand vind je de basiskruiden die de typerende Vindaloo smaak geven. Het vlees laat je garen in de saus. Om de saus te maken kun je de kruiden mengen met tomatenpasta (en water) maar ook met kokosmelk of Griekse yoghurt. Net wat jij lekker vindt.
Basiskruiden voor Vindaloo
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 theelepel chilipoeder of gedroogde chilipepers
- 3 theelepels komijn (djinten)
- 3 theelepels koriander (ketoembar)
- 5 kruidnagels
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel mosterdpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
- 5 theelepels suiker
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel zout
- Flink veel zwarte peper