bijgerechten-fondue
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Een kaasfondue is heerlijk als je geen zin hebt om te koken maar wel zin om lekker lang te tafelen. Ik maak kaasfondue altijd van restjes kaas. Ik houd met niet persé aan de traditionele wijze met de Zwitserse gruyère en emmentaler. Hoe je kaasfondue kunt maken lees je onderaan op deze pagina. Een andere veel gestelde vraag is, wat doop je in kaasfondue? Hierbij de top 10 bijgerechten kaasfondue.


Top 10 bijgerechten kaasfondue

  1. Brood
  2. Harde worst
  3. Zoet-zure augurkjes
  4. Uitjes in het zuur
  5. Druiven
  6. Paprika
  7. Komkommer
  8. Cherry tomaatjes
  9. Bloemkool/broccoli roosjes
  10. Kleine worteltjes

Kaasfondue maken met witte wijn

Zet de fonduepan op het vuur en maak eerst een beetje roux (met boter en bloem). Dit zorgt voor een goede basis om er een gladde fondue van te maken en te zorgen dat de eiwitten en vetten niet gaan scheiden. Het is wel van belang dat de bloem gaar wordt, anders wordt de kaasfondue melig! (Nog nooit roux gemaakt? Dan kun je het eventueel aan het eind ook met allesbinder een homogene saus maken.)

Voeg witte wijn toe en roer tot er een mooi glad mengsel ontstaat. Zorg dat de wijn net niet kookt. Voeg handje voor handje de geraspte kaas toe en blijf constant roeren. Als de kaas gesmolten is voeg je nog een scheutje kirsch toe. Dit geeft wat pit aan de kaasfondue. Voeg ook grove peper naar smaak toe. Serveren met de top 10 bijgerechten kaasfondue. Enjoy!