zoet stoofvlees maken
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Ik ben gek op stoofvlees uit de slowcooker. Of het nu Hollands draadjesvlees is of Indonesische Rendang, ik raak nooit uitgeëxperimenteerd. Vandaag had ik zin in Oosters maar nu eens zonder de typische Indonesische smaak van sereh stengel en limoenblaadjes. Dus ik ging voor zoet stoofvlees. En ook dit is weer een sensatie voor de smaakpapillen. Zoet en pittig met voldoende diepgang in de smaak door de verse gember.


Ingrediënten zoet stoofvlees

  • 800 gram rundvlees (braadlappen)
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse gember, stuk ter grootte van een halve duim
  • 1 eetlepel sambal (ik heb sambal peteh gebruikt, die heeft een licht bittertje van de petehbonen)
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kardemon
  • Grove zwart peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels vissaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels zoete chilisaus

Zoet stoofvlees maken in de slowcooker

Snij de – op kamertemperatuur gekomen – braadlappen in grote stukken en bak deze op een hoog vuur een paar minuten aan. Breng op smaak met zout. Leg de stukken braadlap op de bodem van de slowcooker.

Snij de ui, gember en knoflook fijn. Bak dit kort aan in de pan. Voeg de sambal en alle kruiden toe en bak dit even mee. Voeg de limoenssap, vissaus, kokosmelk en chilisaus toe. Verwarm de saus tot net aan het kookpunt. Voeg eventueel nog een klein beetje zout toe voor de smaak. Giet de saus op het rundvlees en laat dit in 4 tot 5 uur lekker gaar sudderen. Enjoy!