konijnenbout stoofpot
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 4,00 van 5)
Laden...

Deze luxe – of zal ik zeggen calorierijke 😉 – stoofpot kan iedereen maken. Maar familie en vrienden zullen toch verrast zijn dat je iets bijzonders op tafel hebt gezegd. En ach, met de feestdagen hoef je niet op de lijn te letten toch? Deze konijnenbout in mosterdsaus met pruimen maak ik eigenlijk alleen in de decembermaand. Daarom misschien een extra feestje!


Ingrediënten stoofpot

  • 4 konijnenbouten
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml water
  • Bouillonblokje kip
  • 2 laurierbladeren
  • Gedroogde tijm
  • Grove peper
  • Maizena
  • Beker slagroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zachte, gedroogde pruimen

Bereiding

Bak de konijnenbouten even kort aan in de stoofpan. Haal ze uit de pan. Bak de spekjes, knoflook en rode uit. Voeg de witte wijn, water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg wat gedroogde tijm en grove peper toe. Laat het even koken de de meeste alcohol verdampd is. Draai het vuur laag. Dik de vocht aan met een klein beetje maizena. Leg de konijnenbouten terug in de pan. Stoof de konijnenbouten op een laag vuur in ca. 1,5 uur gaar. (Ik vind het lekker als het vlees van het bot valt.) Voeg de laatste 10 minuten de slagroom, mosterd en pruimen toe. Laat het pruttelen totdat de pruimen zacht zijn. Enjoy!


Konijnenbout smaak

Konijn heeft geen overdreven wild smaak. Het is net iets spannender qua smaak dan kip. Dus eigenlijk iedereen lust dit wel. Konijnenbout heeft ook een mooie structuur en kan net als kippenvlees zo lekker mals van het bot vallen. Daarom is het ook ideaal voor een stoofpot.