
Vindt u pesto soms ook te overheersend? Dat is niet het geval in deze spaghetti in ’t groen. De basilicumsmaak is subtiel aanwezig. Onderstaande hoeveelheid is voor 2 à 3 personen.
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 250 gram garnalen
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 1 bakje basilicum
- 25 gram rucola
- handje noten (cashew noten of amandelen)
- 100 gram geraspte kaas
- Kookroom
Bereiding
Doe de basilicum, rucola, geraspte kaas en noten samen met een scheutje olijfolie en kookroom in de keukenmachine. Maak hier een groene pasta van. Bak in een beetje olijfolie het sjalotje, de teen knoflook en de garnalen. Voeg een scheut kookroom toe en laat even sudderen. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg de groene pasta toe aan de garnalen en warm op. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng de saus met de spaghetti. Binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een heerlijke pastasalade voor bij de barbecue. Perfect voor een zomerse dag.
Misschien wel het meest simpele recept dat er bestaat. Maar heerlijk voor de kleine trek of als bijg...
Pasta met mosselen. Lekker snel klaar gerecht met diepvries mosselen van AH seafoodmeubel.