
Onverwachts visite? De ingrediënten voor dit bladerdeeg tonijnbroodje heb ik meestal wel in huis. Zo tover je toch snel iets lekkers op tafel.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 blikje tonijn
- 2 sjalotjes
- 1 rode puntpaprika (klein)
- 1/2 teen knoflook
- 2 theelepels kappertjes
- 5 groene olijven
- 1 augurkje
- 1 ei
- sesamsaad
- 5 blaadjes peterselie
- Chilipoeder, zout, peper
Bereiding tonijnbroodje
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer. Snij alle ingrediënten heel fijn. Bak de sjalotjes met paprika en knoflook in een beetje olijfolie. Zet het vuur uit en voeg de overige ingrediënten toe (kappertjes, olijven, tonijn, augurkje, peterselie). Meng door elkaar en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Tonijnbroodje maken: Verdeel 2 eetlepels tonijnmengsel op een plakje bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randen goed aan zodat deze tijdens het bakken niet open kunnen gaan. Snij het broodje aan de boven kant ca. 5 keer schuin in. (Zo kan de hete lucht ontsnappen en blaast het broodje tijdens het bakken niet op.) Smeer het broodje in met eigeel en strooi er sesamzaadjes over. Bak de broodjes in ca. 20 minuten goud geel.
Aanbevolen recepten
Heb jij ook wel eens stoofpeertjes over? Niet weggooien, hoor gewoon lekkere perenflappen van maken!
Een eenvoudig receptje van bladerdeeg met ricotta dat het altijd goed doet.
Een gehakt hapje is een simpel gerecht. Maar het valt of staat met het kruiden van het gehakt.