
Bladerdeegflappen met stoofpeertjes
Ik hou niet van weggooien, ik vind het juist altijd en uitdaging om te experimenteren of ik van een ‘left-over’ nog iets verrassends kan maken. Wij zijn thuis maar met zijn tweeën dus de meeste verpakkingen zijn te groot. Bij Appie online kun je stoofperen niet afwegen en de standaard verpakking is te veel voor één keer. Dus ik heb hier de laatste keer stoofpeertjes uit de airfryer mee gemaakt en nu deze perenflappen. Ik moet er wel bij zeggen dat de stoofperen zo’n twee weken in de schuur hebben gelegen, dus ze waren van zichzelf al wel iets zachter geworden.
Bereiding perenflappen
Wat heb je nodig: de overgebleven stoofpeertjes, handje rozijnen, suiker, kaneel, optioneel een scheutje drank naar keuze, bladerdeeg plakjes. Snij de stoofpeertjes klein en meng dit met de overige ingrediënten. Verdeel het mengsel over de bladerdeegplakjes, vouw ze dicht en bestrijk met eigeel voor een mooi kleurtje. Ik heb er nog en paar pitten op gestrooid voor een leuk effect. Bak ze op 220 graden in 20 tot 25 minuten gaar een krokant. Ik vind het altijd lekker om appelflappen, of nu dan perenflappen, af te strooien met wat grove kristal suiker. Enjoy!
Aanbevolen recepten
De kipvulling van Antilliaanse pastechi is verrukkelijk. In dit recept met een krokant jasje van bl...
De stoofpeertjes uit de airfryer houden een bite en zijn tegelijker tijd zoetig en kruidig.
Een eenvoudig receptje van bladerdeeg met ricotta dat het altijd goed doet.