
Stoofpeertjes, kan het ook anders?
Stoofpeertjes, kan dat ook anders dan als oma het vroeger deed? Dat bedacht ik mij deze zondagmiddag. En 3 uur stoven, daar had ik ook geen zin in. Maar ik had wel zin in iets lekker zoetigs bij de hachee en aardappelpuree. Dit experiment met de airfryer vind ik zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Daarom deel ik deze graag met jullie. De peertjes houden een ‘bite’ en zijn tegelijker tijd zoetig en kruidig.
Ingrediënten
- Stoofpeertjes
- Scheut olijfolie
- Kruiden: gemalen ketoembar, steranijs, djahé, kaneel, karwijzaad, gedroogde tijm, verse peper
- Een paar lepels honing
Bereiding
Schil de peertjes en snij in partjes. Meng in een kom de partjes stoofpeer met de olijfolie, de kruiden en de honing. Doe de partjes in het bakblikje van de airfryer (niet het mandje). Zet de airfryer op 180 graden en bak de peertjes in ca. 18 minuten gaar. Tussendoor een keer omroeren. Enjoy!