
Ik wilde dit recept van een eenvoudig gehakt hapje er eigenlijk niet op zetten. Maar als ik zoek op recepten van saucijzenbroodje of gehakt hapje dan zie ik veel smaakloze recepten. Of een gehakt hapje in de smaak valt, dat bepalen de kruiden! Onderstaand een recept dat bij iedereen in de smaak valt. Maar er is natuurlijk eindeloos te variëren met een gehakt hapje.
Ingrediënten
- 250 gram gehakt (rundergehakt is wat minder vet maar kan ook wat droger zijn)
- teentje knoflook
- theelepel komijn
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel cayennepeper (cayennepeper is niet zo heel heet, verwar dit niet met chilipeper, die is een stuk pittiger)
- 2 theelepels uienpoeder (ik wil het vocht uit verse uien niet)
- Grove peper
- Zout
- Bladerdeeg
- Eigeel
- Maanzaad (optioneel)
Bereiding recept gehakt hapje
Meng alle kruiden met het gehakt en de vulling is gereed. Leg de vulling op bladerdeeg en vouw dicht. Smeer het gehakt hapje in met eigeel voor een mooi kleurtje en strooi af met maanzaad. Enjoy!
(Op bovenstaande foto heb ik het gehakt hapje niet ingesmeerd met eigeel. Ik had namelijk geen ei in huis. Daarom is de kleur zo licht.)
Aanbevolen recepten
Deze verrassende tonijnbroodjes tover je in een handomdraai op tafel. En de ingrediënten heb je mees...
Een eenvoudig receptje van bladerdeeg met ricotta dat het altijd goed doet.
De kipvulling van Antilliaanse pastechi is verrukkelijk. In dit recept met een krokant jasje van bl...