
Antilliaanse pastechi met kip
Ik heb bijna twee jaar op Curaçao gewoond. Eén van de dingen die ik hier heerlijk vond waren de pastechi en dan met name de vulling. Pastechi wordt origineel gemaakt met een deegomhulsel en gefrituurd. Omdat ik zelf niet zo van frituren houd maak ik ze liever met een krokant jasje van bladerdeeg.
Ingrediënten
- Bladerdeegvellen (5 à 6)
- 1 kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1/2 tomaat
- 1 thl kappertjes
- 1 thl rozijnen
- 2 pruimen
- 1 thl piccalilly*
- 1 thl sambal
- mespuntje pimenton
- mespuntje nootmuskaat
- grove zwarte peper
- zout
*Geen piccalilly in huis? Dan kun je volgende ingrediënten in de blender toevoegen: scheutje azijn, 1thl mosterd, 1 thl rietsuiker, 1/2 thl. gemberpoeder, 1/2 thl. kerriepoeder, 1 augurk, 1 worteltje.
Bereiding
Snij de kipfilet, ui en knoflook in stukken en voeg dit met alle andere ingrediënten samen in de blender en maal dit fijn. Bak het mengsel daarna kort aan. Vul de bladerdeegvellen met de kipvulling, klap ze dicht en smeer ze voor een knapperig bruin korstje in met eigeel. (Eventueel nog wat maandzaad erover, dat staat gewoon lekker.) Bak de bladerdeeg hapjes in 20 minuten bruin en knapperig. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een eenvoudig receptje van bladerdeeg met ricotta dat het altijd goed doet.
Een gehakt hapje is een simpel gerecht. Maar het valt of staat met het kruiden van het gehakt.
Heb jij ook wel eens stoofpeertjes over? Niet weggooien, hoor gewoon lekkere perenflappen van maken!