
Ingrediënten
- Eén stukje zalmfilet
- Eén stukje talapiafilet
- Eén verpakking grote garnalen
- 125ml slagroom
- Eén rode ui
- Eén teen knoflook
- Eén rode punt paprika
- Eén eetlepel mierikswortelpasta
- 1/3 verpakking zeekraal
- Paar takjes platte peterselie
- Peter en zout
(Wij snoepen dit met z’n tweetjes op… maar in principe kun je hier zeker met 3 tot 4 personen van eten.)
Bereiding recept
Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak een grote ovenschaal. Bak in olijfolie de talapiafilet snel aan en bestrooi met peper en zout, schep deze na een paar minuten in de ovenschaal. Herhaal dit met de garnalen en de zalm. Snij ondertussen de knoflook, ui en paprika in stukjes. (Ze ook water op om de pasta in te koken.)
Bak in de achter gebleven olie de ui, knoflook en paprika. Voeg 125ml slagroom toe en roer de mierikswortel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat even doorkoken. Voeg als laatste de zeekraal toe. Schenk het mengsel over de vis. Zet de schaal in de oven. Maximaal 10 minuten, de vis moet niet te gaar worden.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de ovenschaal uit de oven en roer het vispotje voozichtig door. Strooi als laatste de fijngesneden platte peterselie over het gerecht. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Door het stomen blijft de vis stevig en de Thaise kruidenboemboe intens van smaak.
Op een zakenreis kreeg ik deze tip voor het bereiden van een typisch Volendams gerecht. Vis in Butte...
Een betere combinatie bestaat er niet: knoflook, garnalen, kaas en selderij. Echt comfort food!