Oosterse salade met taugé, vissaus en noten
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 4,00 van 5)
Loading...

Ingrediënten

  • Het groene gedeelte van één lenteui
  • Handje veldsla
  • 50 gram taugé
  • 6 geraspte worteltjes
  • Paar takjes koriander
  • Scheut sesamolie

Dressing

  • Sojasaus
  • Vissaus
  • Citroensap
  • Bruine basterdsuiker
  • Kleine rode ui (zeer fijn gesneden)
  • Optioneel: rode peper (fijngesneden)
  • Eetlepel gebroken amandelen

Bovenstaande hoeveelheid is voor 2 personen.

Bereiding

Snij de groenten en meng deze door elkaar met een scheut sesamolie. Vindt u dit te heftig qua smaak, gebruik dan gewoon een goede olijfolie. Gebruik eventueel nog wat grove peper. (Ik snij de veldsla en taugé ook altijd een klein beetje fijn, dat eet namelijk net wat prettiger.) Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Serveer deze er los bij. Enjoy!

Deze salade past goed bij een maaltijd met vis vanwege het knapperige mondgevoel! Bijvoorbeeld bij deze gestoomde talapiafilet op zijn Thais. Met deze beide gerechten bij elkaar heeft u een smaaksensatie op uw bord, dat kan ik u garanderen!