
Ingrediënten
- Het groene gedeelte van één lenteui
- Handje veldsla
- 50 gram taugé
- 6 geraspte worteltjes
- Paar takjes koriander
- Scheut sesamolie
Dressing
- Sojasaus
- Vissaus
- Citroensap
- Bruine basterdsuiker
- Kleine rode ui (zeer fijn gesneden)
- Optioneel: rode peper (fijngesneden)
- Eetlepel gebroken amandelen
Bovenstaande hoeveelheid is voor 2 personen.
Bereiding
Snij de groenten en meng deze door elkaar met een scheut sesamolie. Vindt u dit te heftig qua smaak, gebruik dan gewoon een goede olijfolie. Gebruik eventueel nog wat grove peper. (Ik snij de veldsla en taugé ook altijd een klein beetje fijn, dat eet namelijk net wat prettiger.) Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Serveer deze er los bij. Enjoy!
Deze salade past goed bij een maaltijd met vis vanwege het knapperige mondgevoel! Bijvoorbeeld bij deze gestoomde talapiafilet op zijn Thais. Met deze beide gerechten bij elkaar heeft u een smaaksensatie op uw bord, dat kan ik u garanderen!
Aanbevolen recepten
Een geurende, lichtgebonden kokossoep. Perfect als voorgerecht. Lekker voor de smaakpapillen, niet t...
Een frisse Aziatische dressing die zich laat combineren met groenten maar ook met kipreepjes of bief...
Je smaakpapillen weet niet wat ze overkomt met deze explosie van kruiden. Waanzinnige bouillon!!