
Kokossoep met kip is op veel manieren te maken. Ik vind deze variant heerlijk als voorgerecht. Niet te zwaar, wel gelijk al die lekkere smaken van de Thaise keuken. Het bereidt je voor om echt van het hoofdgerecht te gaan genieten.
Ingrediënten
- 1/2 kipfilet
- 1 bouillonblokje kip
- 200 ml kokosmelk
- 2 sereh stengels
- ca. 7 limoenblaadjes
- Paar eetlepels vissaus
- Sap van 1/2 limoen
- 1 rode peper
- 1 lenteui
- 1/4 bosje koriander
- 6 blokjes ruwe rietsuiker
- 1 thl. laos
- 1 thl. gember
- Zout, peper
Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 2 flinke borden of 4 kleine porties als je meerdere gangen uit serveert.
Bereiding kokossoep met kip
Snij de kipfilet in hele kleine stukjes. Breng die aan de kook met 500ml wate en het bouillonblokje, sereh stengels, limoenblaadjes, vissaus, limoensap en een kwart van de rode peper in schuifjes (als deze voldoende pittig is). Laat dit 15 minuten net aan de kook zodat de kip gaar is. Voeg de kokosmelk toe. Laat de soep nu net onder de kook zodat de kokosmelk niet kan gaan schiften. Voeg de suiker, laos en gember toe. Laat nog 10 minuten door verwarmen.Voeg nog wat verse peper en eventueel zout toe. Het zuur, zoet en zout moet goed in balans zijn in dit gerecht.
Snij onder tussen de rest van de rode peper fijn, de koriander en de lente ui. Haal vlak voor het opdienen de sereh stengel en de limoenblaadjes uit de soep. Roer de koriander en lenteui erdoor en serveer de soep. De rode peper als laatste op de soep voor de mensen die van heet eten houden. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Een snelle rode curry met frisse smaken van gember, basilicum, koriander en selderij.
Deze quinoa salade is één van mijn favoriete bijgerechten bij de BBQ. Lekker fris, gezond en heerlij...