1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Dit gerecht heeft nog geen reviews.)
Loading...

Als je door mijn recepten scrolt zul je al wel gezien hebben dat ik gek ben op kip. Kip smaakt overal bij en kun je eindeloos mee variëren. Varkensvlees zijn wij allemaal wat minder gek op en bij rundvlees houden wij alleen van draadjesvlees. Dus ja, dan blijft er niet veel over 😉 Dit is een eigen creatie met honing en peper. Zoet met ‘heet’ vind ik een super combinatie.


Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode pepers (moet goed pittig zijn!)
  • Komijnzaad
  • Kruidnagelpoeder (klein beetje, voorzichtig mee zijn)
  • 2 flinke eetlepels vloeibare honing
  • Venkelpoeder
  • Kurkuma
  • 100 gram roomkaas (of kookroom)
  • Zout, peper

Bereiding

Snij de ui, knoflook, pepers en paprika in stukjes. Roerbak dit een paar minuten op hoog vuur. Voeg de in dobbelstenen gesneden kip toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en roerbak een paar minuten door. Strooi een klein bolletje komijnzaad in je handpalm en voeg dit toe. Als ook de een beetje kruidnagelpoeder en de venkelpoeder voor een frisse toon. Roerbak één minuut mee. Zeg het vuur laag en voeg de honing toe en de roomkaas. Laat dit even pruttelen. Voor de kleur een klein beetje kurkuma toevoegen. Enjoy!