
Ingrediënten
- 3 puntpaprika’s
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- ca. 100 gram gehakt
- Komijnzaad
- Paar takjes verse koriander
- Klein handje rozijnen (fijn gesneden)
- 25 gram geraspte kaas
- 1 plak jonge kaas
- Zout, peper
Bereiding gevulde paprika’s
Snij de ui heel fijn en knijp de knoflook uit. Bak dit samen met de gehakt rul. Voeg ook het komijnzaad toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel een klein beetje afkoelen. Voeg de rozijnen toe, koriander en de geraspte kaas.
Snij de puntpaprika’s door midden en haal de zaadlijsten eruit. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Leg ze in een ingevette ovenschaal, giet er wat olijfolie over, grof zout en peper en zet de schaal 15 minuten in de oven op 200 graden. Haal de schaal uit de oven en verdeel de plak jonge kaas erover. Laat nog heel even smelten maar zet het niet te lang in de oven, anders loopt de kaas er helemaal af. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en e...
Tapas gehaktballetjes met een twist uit de Marokkaanse keuken en gerookte tomatensaus.
Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi.