
Ingrediënten
- 600 gram gehakt (half om half)
- 2 eieren
- 2 rode uien
- Knoflook
- Palmsuiker
- Trassi
- Kruiden: gember, chili pepers, nootmuskaat, ketoembar, djinten
- Ketjap

Bereiding recept
Snij de uien en pers de knoflook uit. Meng in een grote kom het gehakt de eieren en alle kruiden. Breng als laatste het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en laat het gehaktbrood in ca. 40 minuten garen op 180 graden. Giet na een half uur een dikke laag ketjap op het gehakt en laat dit meebakken. Dek het gehaktbrood af en laat het 10 minuten rusten zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken. Schep het gehaktbrood over in een voorverwarmde schaal en schenk er nog wat ketjap over.
Verzamel alle ingrediënten Meng de ingredienten met het gehakt Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal Resultaat na 40 minuten in de oven. Laat het 10 minuten rusten Dien het gehaktbrood op, schenk er nog wat ketjap over
Indonesisch gehaktbrood is lekker met rijst en sajoer boontjes of geroerbakte paksoi. Soms maak ik er ook nog een kerriesausje bij…. dat smaakt ook lekker over dit gehakbrood.
Aanbevolen recepten
Een budgetvriendelijke variant op traditionele hachee met rundvlees. En een ander voordeel, dit is l...
Tapas gehaktballetjes met een twist uit de Marokkaanse keuken en gerookte tomatensaus.
Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en e...