
Deze curry smaakt fris met een zoete ondertoon. Dit komt door de limoenblaadjes en de hele limoen. De wortel uit de Italiaanse roerbak groenten geven een mooie oranje kleur en versterkt de mild, zoetige smaak.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
- 1 knoflookteen
- 1/2 eetlepel rode curry pasta
- 2 stengels citroengras
- 5 limoenblaadjes
- 3 Daun Salam blad
- 1 limoen
- 6 blokjes ruwe rietsuiker
- 200 ml kokosmelk
Bereiding
Breek de stengels citroengras. Kneus de limoenblaadjes en daun salam blad. Leg dit op de bodem van de slowcooker. Snij de knipfilet in stukken en kruid ze met zout en peper. Leg de stukken kipfilet ook in de slowcooker.
Bak in de wokpan de Italiaanse groenten, knoflook en rode curry pasta. Voeg de overige ingrediënten toe en warm de saus geheel goed door. (Limoen in vieren snijden en er met schil en al erin doen).
Giet de kokossaus op de kipfilet in de slowcooker. Laat de kip in ca. 3,5 uur lekker mals worden. Haal voor het opdienen de blaadjes, citroengras en limoenschil eruit. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus. Een oosterse twist!
Een snelle rode curry met frisse smaken van gember, basilicum, koriander en selderij.
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij 'gepimpte' Wijko satésaus.