
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- Teen knoflook
- Kleine ui
- Rode peper (of 2 rawitjes)
- Stuk verse gember
- Sap limoen
- 2 eetlepels honing
- Scheut ketjap
- Theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Scheut olie
- Zout en peper
Bereiding recept
Snij de kipfilet in blokjes. Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine en maak de marinade. Meng de marinade met de kipfilet en laat dit ca. 2 uur marineren.
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij deze ‘gepimpte’ Wijko satésaus.
Aanbevolen recepten
Groene curry met kip
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Thaise kip met zoete aardappel
De kip is lekker pittig en doet heerlijk Thais aan. Het zuurtje van de kip doet het goed met het zoe...
De kip is lekker pittig en doet heerlijk Thais aan. Het zuurtje van de kip doet het goed met het zoe...
Kip in limoen-kokossaus
Voor de kokosliefhebber, zachtgegaarde kip in een fluweelzachte limoen-kokossaus
Voor de kokosliefhebber, zachtgegaarde kip in een fluweelzachte limoen-kokossaus