
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3 bouillonblokje
- 3 daoen salem blaadjes
- 1 sereh stengel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel groene currypasta
- handje limoenblaadjes
- sap van 1/2 limoen
- 5 theelepels palmsuiker
- scheut vissaus
- 50 gram santen
Bereiding recept
Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg volgende ingrediënten toe: bouillonblokjes, daoen salem blad, sereh, limoenblaadjes, limoensap, palmsuiker en vissaus. Snij de kipfilet fijn en voeg dit aan de bouillon toe.
Bak in een pan de ui, knoflook en eetlepel groene currypasta, ca. 2 minuten zodat de smaak lekker vrij kan komen. Voeg de pasta toe aan de bouillon. Laat nu de soep trekken zodat de kip gaar en mals kan worden. Voeg 5 minuten voor het opdienen de santen toe.
Om er een vullende maaltijdsoep van te maken heb ik volgende overgenomen van Soto Ajam 🙂 . Kook ondertussen pandang rijst gaar. Schep onder in de kom een opscheplepel pandang rijst. Schep de soep erboven op en garneer met een bosuitje en wat koriander. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus. Een oosterse twist!
Een variatie op Surinaamse roti. Je moet wel van koriander houden, anders is dit niks voor jou.