
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3 bouillonblokje
- 3 daoen salem blaadjes
- 1 sereh stengel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel groene currypasta
- handje limoenblaadjes
- sap van 1/2 limoen
- 5 theelepels palmsuiker
- scheut vissaus
- 50 gram santen
Bereiding recept
Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg volgende ingrediënten toe: bouillonblokjes, daoen salem blad, sereh, limoenblaadjes, limoensap, palmsuiker en vissaus. Snij de kipfilet fijn en voeg dit aan de bouillon toe.
Bak in een pan de ui, knoflook en eetlepel groene currypasta, ca. 2 minuten zodat de smaak lekker vrij kan komen. Voeg de pasta toe aan de bouillon. Laat nu de soep trekken zodat de kip gaar en mals kan worden. Voeg 5 minuten voor het opdienen de santen toe.
Om er een vullende maaltijdsoep van te maken heb ik volgende overgenomen van Soto Ajam 🙂 . Kook ondertussen pandang rijst gaar. Schep onder in de kom een opscheplepel pandang rijst. Schep de soep erboven op en garneer met een bosuitje en wat koriander. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Vindaloo is een curry gerecht uit India. Het is een vrij scherpe curry, wat mede komt door het gebru...
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...
Doe eens gek en kruid je saté eens met Ras el Hanout! Dat is echt lekker anders.