
Kip met roerbakgroenten in een fris zoete saus
Het is geen officieel recept uit de oosterse keuken maar voor wie wel van deze kruidige keuken houdt is dit een prettig snel klaar recept met gemakkelijke ingrediënten.
Zoals je op de foto kunt zien heeft dit recept niet zo heel veel saus. Dat vind ik juist lekker omdat gembersaus anders veel te overheersend kan zijn. Nu mengt het zich lekker met de smaken van de groenten en kip. Probeer het gewoon maar eens!
Ingrediënten (2 personen)
- 400 gram kipfilet
- 1 zakje oosterse roerbakgroenten
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels vissaus
- sap van één limoen
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- gedroogde chilipepers (naar smaak)
- verse koriander (optioneel)
- zout en peper
Bereiding
Snij de kipfilet in fijne reepjes. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Doe een beetje olie in een wokpak en bak de kipreepjes aan op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en knijp de twee teentjes knoflook boven de pan uit en voeg de gedroogde chilipepers toe. (Als het vuur te hoog staat verbrandt de knoflook en dan wordt het bitter.) Roerbak dit heel even mee. Voeg de gembersiroop, vissaus, limoensap en komijnpoeder toe. Draai het vuur laag en laat dit ca. 10 minuten lekker sudderen. Kook ondertussen de rijst of ander bijgerecht dat je lekker vindt.
Vlak voor het opdienen verhit je in een andere pan een paar eetlepels olie en roerbak je de wokgroenten op een hoge temperatuur. Doe dit niet te lang, dan blijven de groenten lekker knapperig en vol van smaak. Breng op smaak met verse peper en eventueel nog wat zout. Schep het kipmengsel op de geroerbakte groenten en dien direct op. Zo blijf je de afzonderlijke smaken goed proeven maar heb je toch een makkelijk roerbakrecept. Eventueel kun je dit nog aftoppen met een handje koriander of lente-ui. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Deze soep kun je van te voren klaar maken en dan wordt hij zelfs nog lekkerder. Ideaal als je gasten...
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Een heerlijke winterse stoofpot om met een groot gezelschap van te genieten.