
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 5 zoete tomaten (bijvoorbeeld Roma)
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- Kruiden gehakt: cayennepeper, 2 theelepels komijn, nootmuskaat, 2 theelepels za’atar, zout, peper
- Kruiden tomatensaus: pimentón, zout, peper
Bereiding tapas
Fruit de knoflook en de ui in een pan. Voeg de in stukken gesneden tomaat toe. Voeg peper, zout en flink wat pimentón toe. Pimentón is sterk van smaak en geeft een gerookt karakter mee aan de saus. Geloof me, meer dan dit heb je niet nodig voor een kruidige saus. Proef de saus en voeg naar smaak toe! De saus moet zeker wel een half uur sudderen om de zoete smaak van de tomaten vrij te maken.
Meng het gehakt met de kruiden. (Za’atar komt uit het midden-oosten
en is een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano. Gewoon te koop bij AH.) Draai er kleine balletjes van en bak ze bruin. Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat nog 10 minuutjes meesudderen.
Aanbevolen recepten
Gekruide gehaktballetjes met peterselie en koriander in paprikasaus.
Deze heerlijke hamburgertjes maak je in een handomdraai. Wat verse salsa erbij en je likt je vingers...
Deze gehaktcurry is een samensmelting uit verschillende keukens. Vindaloo uit de Indiase keuken en e...