1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 reviews, gemiddel: 3,00 van 5)
Laden...

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 winterwortel of gewone worteltjes
  • Peterselie
  • Handje fijngestampte amandelen
  • Ras el Hanout kruiden
  • Cayennepeper
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knijp het teentje knoflook uit in een paar eetlepels olijfolie en laat de smaak van de knoflook intrekken.

Snij de kipfilet in grote brokken. Kruid de kip met de cayennepeper, ras el hanout kruiden en zout. Voeg de olie zonder de knoflook toe en meng door elkaar. Schuif de stukken kip in een ovenschaal 20 minuten in de oven. Snij onder tussen de groenten en breng op smaak met zout, peper en roer de overgebleven knoflook door de groenten.

Haal de kip uit de oven en meng het met het groentemengsel en giet er royaal olijfolie over. (Is er veel vocht uit de kip gelopen? Dit kun je beter even afgieten.) Zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de oven, roer tussendoor een keertje om. Voeg op het laatst het handje amandelen toe. Dit geeft een lekker bite aan het gerecht. Wij vinden het ook lekker om er nog een paar stukjes gorgonzola over te laten smelten.