
Ingrediënten
- 300 gram quinoa
- 1 rode ui
- 1 lente ui
- Kleine rode puntpaprika
- Rode peper (of half afhankelijk van de sterkte)
- Citroenschil
- Verse koriander
- Verse selderij
- Verse dille
- Sap van één citroen
- Olijfolie
- Klein beetje anijszaad (gemalen)
- Peper en zout
Bovenstaande hoeveelheid is als bijgerecht voor 4 tot 6 personen.
Bereiding quinoa salade
Bereid de quinoa volgens de verpakking en laat het afkoelen. Snij de ui, lente ui, paprika, peper in kleine stukjes. Snij een paar takjes verse koriander, selderij en dille fijn. Snij van een citroen een paar stukken van de schil. (Zorg dat je het witte niet meeneemt.) Snij dit in heel kleine stukjes. Voeg de citroensap, een flinke scheut olijfolie en een beetje anijszaad toe. Schep nu de afgekoelde quinoa op de groenten. Meng het goed door. Breng als laatste op smaak met grove peper (zout optioneel). Zet de schaal minimaal twee uur in de koelkast zodat de smaken lekker in de quinoa kunnen trekken. Enjoy!
Ook lekker in je quinoa salade
Voor een extra krokantje in de quinoa salade voeg ik ook vaak extra noten, zaden en pitten toe. In deze salade heb ik van Albert Heijn de ontbijtgranen abrikoos, amandel en pitten gebruikt. Overigens gebruik ik de ontbijtgranen van AH vaker om toe te voegen aan mijn salades!

Aanbevolen recepten
Deze soep kun je van te voren klaar maken en dan wordt hij zelfs nog lekkerder. Ideaal als je gasten...
Geïnspireerd door soto ajam maak ik graag deze Thaise variant met groene curry pasta.
Ik ben gek op Pepesan. Dat is een Indonesisch gerecht met gestoomde makreel in een kruidige saus. Oo...