
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 bakje champignons
- 1 rode ui
- 1 theelepel Fenegriek
- 1/2 theelepel kentjoer
- 1/2 theelepel witte peper
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel gember
- 1 eetlepel palmsuiker
- Stukje santen en klein beetje water
- Zout
Recept
Snijd de kipfilet, champignons en ui in stukken. Bak op een hoog vuur de ui en kipfilet en breng op smaak met zout. Roerbak tot de kipfilet bijna gaar is. Voeg de champignons toe. Even roerbakken en zet het vuur laag. Voeg de kruiden toe, palmsuiker, santen en water. Laat het even sudderen en breng het sausje eventueel ook op smaak met wat zout. Makkelijk en lekker, serveer met witte rijs. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Saté pittig en zoet
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij 'gepimpte' Wijko satésaus.
Lekkere pittige saté met een zoet randje. Smaakt heerlijk bij 'gepimpte' Wijko satésaus.
Curry uit de slowcooker
Deze kip curry smaakt fris met een zoete ondertoon. De fijngesneden wortel geeft een mooie oranje kl...
Deze kip curry smaakt fris met een zoete ondertoon. De fijngesneden wortel geeft een mooie oranje kl...
Kastanjechampignons gegratineerd
Een feest op je bord deze gegratineerde kastanjechampignons. Een Kerstwaardig voorgerechtje!
Een feest op je bord deze gegratineerde kastanjechampignons. Een Kerstwaardig voorgerechtje!

