
Thaise kip met zoete aardappel uit de oven
De kip is lekker pittig en doet heerlijk Thais aan. Het zuurtje van de kip doet het goed met het zoete van de aardappel. Het gerecht is niet zo goed op de foto te zetten, maar neem van mij aan, het is een toppertje!
Ingrediënten kip en marinade
- 3 grote kipfilets
- 2 rode pepertjes
- Stukje verse gember
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- Scheutje olie
- Scheutje vissaus
- Limoensap van minimaal één limoen
- Eetlepel ruwe rietsuiker
- 1 thl ketoember
- 1/2 thl witte peper
- 1/2 thl citroengras (poeder)
- Zout
Ingrediënten zoete aardappel schotel
- Zoete aardappel in frites gesneden (verpakking AH)
- 2 eetlepels kokosrasp
- Kruiden: komijnzaadjes, folie, nootmuskaat
- Olie
- Zout
Recept
Snij de kipfilets door de helft als ze erg dik zijn. Maak een versie boemboe van de rest van de ingrediënten. Smeer de kip in met de marinade en laat dit een half uurtje marineren.
Meng de zoete aardappel met alle ingrediënten en leg dit op de bodem van een ingevette bodemschaal. Leg de gemarineerde kipfilet boven op de aardappel. Schep de marinade over de kip. Zet de ovenschotel ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveren met verse koriander. Enjoy!