
Nasi maken met spelt en linzen
Zit er veel voedingswaarde in witte rijst? Ik weet het niet, dat zou ik eens moeten uitzoeken. Voor de variatie kun je ook nasi maken met spelt en linzen. Dit geeft net een andere textuur en is ook nog eens heel voedzaam en gezond.
Ingrediënten nasi
- Eén zakje spelt met drie kleuren linzen (AH)
- 300 gram hamlappen
- 2 grote uien
- 1 grote paprika
- 1 rode peper
- 1 stukje verse gember
- 1/2 theelepel trassi
- Ketjap
- Nasi-kruiden (Je kunt ook kant en klare nasi-kruiden gebruiken. Dan hoef je geen extra zout toe te voegen.)
- Peper en zout
- Koriander
- Lenteui
Recept
Roerbak in een wokpan de in stukken gesneden ui, knoflook, gember, paprika, rode uit en hamlappen. Voeg hier de trassi en nasi-kruiden aan toe. Laat op een laag vuur een paar minuten doorsudderen.
Kook onder tussen de spelt-linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de spelt-linzen af en meng dit door het groenten-vlees mengsel. Doe er een flinke scheut ketjap bij en roer op het laatst de lenteui en koriander erdoor. Lekker met een frisse komkommersalade. Enjoy!