
Alle stamppotten vind ik lekker, ook hutspot. Maar daar houden ze bij mij thuis niet van. Deze variant heeft wat weg van hutspot omdat de zoete aardappel op peen lijkt. De prei geeft er net wat meer ‘bite’ aan. Deze stamppot met zoete aardappel staat nog niet bovenaan in ons lijstje maar de pan wordt in ieder geval wel leeggegeten!
Ingrediënten stamppot
- 400 gram zoete aardappelen
- 200 gram normale droogkokende aardappelen (optioneel)
- 400 gram prei
- 1 grote knoflook teen
- 150 gram spekjes (optioneel)
- Blokje roomboter
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Recept
Breng eerst de normale aardappelen aan de kook. Voeg na 15 minuten koken de zoete aardappelen toe (let op: de kooktijd van zoete aardappelen is veel korter). Roerbak op een hoog vuur de prei met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Bak ondertussen ook de spekjes uit.
Giet de aardappelen af en maak er een grove puree van met een klein beetje roomboter, nootmuskaat, zout en peper. Meestal hoef je er geen melk bij te doen omdat de zoete aardappel van zichzelf al vrij nat is. Roer de prei en spekjes er door. Klaar! Zo simpel is het. Enjoy!