
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 bakje champignons
- 1 rode ui
- 1 theelepel Fenegriek
- 1/2 theelepel kentjoer
- 1/2 theelepel witte peper
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel gember
- 1 eetlepel palmsuiker
- Stukje santen en klein beetje water
- Zout
Recept
Snijd de kipfilet, champignons en ui in stukken. Bak op een hoog vuur de ui en kipfilet en breng op smaak met zout. Roerbak tot de kipfilet bijna gaar is. Voeg de champignons toe. Even roerbakken en zet het vuur laag. Voeg de kruiden toe, palmsuiker, santen en water. Laat het even sudderen en breng het sausje eventueel ook op smaak met wat zout. Makkelijk en lekker, serveer met witte rijs. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Groene curry met kip
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Frisse groene curry met de smaken van sereh, limoenblaadjes, gember en natuurlijk kokos.
Kip Kerrie Ananas
Deze snel snel klaar Kip-Kerrie-Ananas schotel doet het altijd goed! Lekker zoet door de ananas en r...
Deze snel snel klaar Kip-Kerrie-Ananas schotel doet het altijd goed! Lekker zoet door de ananas en r...
Kip-kerrie
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...