
Kipfilet met champignons in een romige kokossaus
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 1 bakje champignons
- 1 rode ui
- 1 theelepel Fenegriek
- 1/2 theelepel kentjoer
- 1/2 theelepel witte peper
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel gember
- 1 eetlepel palmsuiker
- Stukje santen en klein beetje water
- Zout
Recept
Snijd de kipfilet, champignons en ui in stukken. Bak op een hoog vuur de ui en kipfilet en breng op smaak met zout. Roerbak tot de kipfilet bijna gaar is. Voeg de champignons toe. Even roerbakken en zet het vuur laag. Voeg de kruiden toe, palmsuiker, santen en water. Laat het even sudderen en breng het sausje eventueel ook op smaak met wat zout. Makkelijk en lekker, serveer met witte rijs. Enjoy!
Aanbevolen recepten
Thaise kip met zoete aardappel
De kip is lekker pittig en doet heerlijk Thais aan. Het zuurtje van de kip doet het goed met het zoe...
De kip is lekker pittig en doet heerlijk Thais aan. Het zuurtje van de kip doet het goed met het zoe...
Ras el Hanout recept
Een verrassend recept uit de oven met kip, ras el hanout kruiden en amandelen.
Een verrassend recept uit de oven met kip, ras el hanout kruiden en amandelen.
Kip in limoen-kokossaus
Voor de kokosliefhebber, zachtgegaarde kip in een fluweelzachte limoen-kokossaus
Voor de kokosliefhebber, zachtgegaarde kip in een fluweelzachte limoen-kokossaus