
Ingrediënten
- 250 gram rookspek (blokjes)
- 6 grote kippenbouten
- 2 kipfilets
- 10 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- Rode peper
- 250 gr. kastanje champignons
- Rode en gele paprika
- 3/4 fles rode wijn, cognac
- Laurier, tijm, peterselie
- Klein blikje tomatenpuree
- Zwarte peper, tabasco
- Zilveruitjes
Bereiding recept
Bak in een braadpan het rookspek. Voeg de knoflook, sjalotjes, rode peper en 1/3 van de champignons toe. Twee lepels bloem toevoegen en even meebakken. Voeg nu de wijn en een flinke scheut cognac toe. Laat even koken zodat alcohol kan verdampen.
Bak ondertussen in een andere pan de kippenpoten aan. Doe de kippenpoten in het wijnmengels (moeten helemaal onder staan). Ook de kruiden toevoegen. Deksel op de pan en laat dit ca. 1,5 uur pruttelen.
Haal de kippenpoten eruit en laat ze afkoelen. Snij de kipfilet in grote stukken doe dit in de saus. De saus is vrij dun dus deze nu inkoken. Ondertussen op smaak brengen met tomatenpuree, zwarte peper en tabasco.
De afgekoelde kippenpoten ontleden en het vlees terug in de pan.
In een aparte pan de paprika en champignons aanbakken. Deze gaan als laatste bij de saus, als ook de zilveruitjes.
Deze stoofpot is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Aanbevolen recepten
Een ongewone combinatie, kerrie met tomaat. Het geeft een totaal nieuwe twist aan uw kipgerecht. Het...
Kipreepjes met Italiaanse kruiden, basilicum en tomaat
Een fris, romige kerriesaus door het gebruik van creme fraîche. De kardemon maakt het extra zoet en ...